Günümüzde en çok takipçisi olan inanışlardan bir tanesi Budizm için Banyan ağacı çok önemli bir yer taşıyor.
Banyan ağacı hem Buda hem de Budistler için kutsal bir nesne olarak görülür, taşıdığı anlam Budizm için çok önemlidir.
Milattan önce 6. yüzyılda dünyaya gelen ve Budizm’in kurucusu olan Buda aslında Hindistan’ın zengin ve oldukça köklü ailelerinden birinde dünyaya gelmiştir.
Çocukluğu ve gençliği her ne kadar saraylarda ve sıkıntılardan uzak olarak geçse de 29 yaşında başından geçen bir olay hayatını tamamen değiştirmiştir.
Babası, Siddharta’yı (Buda ismini almadan önceki adı) sokaklardan uzak tutabilmek için elinden geleni yapmıştır. Lakin 29 yaşında bir yolunu bulup saraydan çıkması, sokaklarda hasta, yaşlı ve ölü kimseleri görmesinden sonra hayata bakışı tamamen değişir.
Saraydaki hayatından vazgeçer, sokaklarda sıkıntı içerisinde yaşamayı ve bu sıkıntılara herkes için bir son bulmayı hedefler.
Sarayın dışında var olan gerçek hayatın sıkıntılarını çözmek için arayış içerisindeyken bir gece bir Banyan ağacının altında meditasyon yapar.
Buda’nın Banyan ağacı altında meditasyon yaparken aydınlığa ulaştığına inanılıyor. Bugün herkesin bildiği Buda ismini yani uyanmış kişi ismini alıyor.
Bu olay nedeniyle de Banyan ağacı o tarihten itibaren kutsal kabul ediliyor. Hindistan’da Banyan ağacından düşen yapraklara basılmamakta ve hemen toplanmaktadır.
Ancak Banyan ağacını diğer ağaçlardan ayrı kılan bazı özellikleri de mevcut.
Tek bir ağacın binlerce gövdesi bulunuyor. Kökleri yukarıdan aşağıya doğru büyüyen ağacın bütün kökleri gözle görülebilir şekilde toprağın dışında bulunur.
Zaten günümüzdeki en büyük ve geniş ağaç da bir banyan ağacıdır ki yaklaşık 250 yaşında ve kökleri 14 bin 500 metrekare alana yayılmaktadır.
Banyan ağacının kutsal yaprakları LevArt Aromaterapi mumlarında tekrar hayat bulmakta ve düşük frekanslı uzakdoğu esintileri eşliğinde size eşsiz bir meditasyon yapmanıza imkan vermektedir.